SUBSTRATURI CULTURĂ

Sistemele pe substrat și cele hidroponice au fost dezvoltate în ultimii ani ca mijloc de îmbunătățire a consistenței producției și de facilitare a gestionării și recoltării culturilor, conducând la randamente mai bune la și la o mai bună calitate. În plus, aceste sisteme ajută la izolarea și la minimizarea problemelor cu bolile, care sunt din ce în ce mai dificil de controlat în culturile pe sol unde dezinfecția nu este permisă sau posibilă.

Sistemele alternative de creștere folosite în producția de substraturi includ utilizarea de vată minerală din piatră, perlit sau piatră vulcanică / piatră ponce și medii organice cum ar fi turbă și coajă de cocos.Cultivatorii folosesc de asemenea tehnici de peliculă nutritivă (NFT), care nu conțin substraturi.

Aceste sisteme închise sunt ușor de dezinfectat, iar pH-ul și EC sunt controlate mai ușor. Apa de drenaj este colectată și reciclată, contribuind la îmbunătățirea eficienței nutrienților. Intervalul optim de pH este de 5,0-6,0. Mai jos, sistemele radiculare pot fi afectate. Orice exces de amoniu în soluție poate modifica pH-ul la niveluri inacceptabile. Dacă pH-ul este scăzut, unii nutrienți sunt mai disponibili (de exemplu, mangan) și potențial toxici.

Culturile dintr-un sistem hidroponic necesită un pachet complet de nutrienți. Pentru a reduce costul forței de muncă, soluțiile de nutrienți sunt preparate într-o soluție stoc foarte concentrată, care este apoi diluată. Soluția stoc este, în general, o soluție de 10% (100x concentrat) și soluția finală este diluată la 1,0-3,0g / l, în funcție de cultură și de condițiile locale.