STOLONI CĂPȘUNI

Albion

Este un soi sugerat pentru toate tipurile de culturi: tunel, solar, câmp liber, gradină, hidrocultură, Grodan, etc. Păstrare bună după recoltare, rezistență la transport.

Tip de plantă: este de o vigoare medie şi productivă, cu frunze mari. ALBION este un soi de căpşuni adaptat la condiţiile climatice continentale, în zonele ploioase este recomandat cultivarea doar în spații protejate. Foarte tolerant la temperaturile scăzute.

Înflorire şi perioada de recoltare: florile au un diametru mare, sunt numeroase, cu polen viabil, parfum puternic. Este un soi remontant timpuriu.

Fructul: de dimensiuni mari, foarte mari (media 30-35 gr.), cu formă lungă conică, consistența este bună, culoarea exterioară este un roşu strălucitor cu o pulpă de culoare deschisă. ALBION are excelente caracteristici organoleptice, cu o bună perioadă de păstrare. Cu un randament ridicat de fructificare.

Productivitate: o plantare timpurie este indicat. ALBION preferă un sol bine drenat,
dar nici prea nisipos, cu brazde (biloni) ridicate. Deoarece el este sensibil la oidium, în interiorul tunelului planta are nevoie de o aerisire costantă. Având în vedere mărimea mare a fructelor este ușor de cules. Media de producție pe plantă este mult peste 1,50 kg. în condiții optime de cultivare.

Puncte forte: productivitate foarte mare, fructe uniforme, frumoase, marimea fructelor:
Dăunători şi rezistență la boli: ALBION este sensibil la Colletotrichum acutatum (Anthracnose), dar la majoritatea bolilor de făinare este rezistentă. În culturile de producție ALBION are nevoie de o doză mai mare de fertilizare şi un bun echilibru de micro-macro elemente (fier, mangan, etc.). În sere şi tunele, este important să se evite umiditatea ridicată şi temperaturile de noapte mari fără ventilație, deoarece aceste condiţii climatice pot reduce fermitatea şi productivitatea plantelor.
Este important să execute preventiv tratament împotriva putregaiului cenuşiu (Botrytis cinerea) şi putregaiului de rădăcină (Rhizoctonia fragariae).

Malga

Planta

  • Randamente foarte ridicate, comparabile cu Portola
  • Sezonul lung de recoltare de la sfârșitul lunii mai până în octombrie
  • Emisie de stoloni extrem de mică
  • Cresterea accelerată
  • Fructe foarte bine expuse pentru costuri reduse de recoltare

Fructul

  • Fructe mari și uniforme
  • Foarte bun shelf life (capacitate de păstrare bună)
  • Culoarea portocaliu-roșie
  • Aromă și gust deosebite față de alte varietăți

Fortuna

Fortuna este un soi unifer foarte timpuriu, de o vigoare medie, necesită un teren bine desinfectat. Randament ridicat asemănător cu Camarosa, florile sunt bogate în polen, fără fructe deformate. Fructel sunt de dimensiuni mari, mai mari decât la Camarosa pe toată perioada sezonului. Rezistent la transport și manipulare. Fructe lucioase cu aroma excelentă, similar cu Candonga cu un conținut ridicat de zahăr (7,8-8o Brix)