ÎNGRĂȘĂMINTE MONOELEMENTE

Nitrat de PotasiuSulfat de potasiu este o sursă excelentă de nutriție pentru plante. Conținutul de potasiu din sulfatul de potasiu nu este diferit de ceilalți fertilizanți obișnuiți. Cu toate acestea, el furnizează , o sursă valoroasă de S, care ajută la sinteza proteinelor și pentru funcția enzimatică. Ca și potasiul , sulful poate fi deficitar pentru o creștere adecvată a plantelor. Mai mult, adăugarea de cloruri ar trebui evitată în anumite soluri și culturi. În astfel de cazuri, sulfatul de potasiu este cea mai potrivită sursă de potasiu .

Producătorii au realizat produse cu particule din ce în ce fine (mai mici de 0,015 mm) pentru a putea fi folosit în soluții pentru irigare sau stropiri foliare, deoarece se dizolvă mai rapid.

Aplicarea sulfatului de potasiu ajută la creșterea calității fructelor și la accelerarea procesului de coacere .


Nitrat de potasiu

Azotat de potasiu este o sursă unică de potasiu datorită valorii sale nutriționale și contribuției la sănătatea și randamentul plantelor. Nitratul de potasiu prezintă proprietăți chimice și fizice dezirabile, integrate cu nevoile mediului înconjurător.

Azotatul de potasiu depășește alte îngrășăminte pe bază de potasiu pe toate tipurile culturi . Nitratul de potasiu crește randamentele și îmbunătățește calitatea legumelor, a culturilor de câmp, a florilor și a fructelor. Azotatul de potasiu este o sursă ideală de azot și potasiu pentru o nutriție optimă a plantelor.

Monopotasiu fosfat-MKP


MKP (MONOPOTASIU FOSFAT)

Ca îngrășământ fără azot, MKP este sursa ideală de fosfor și potasiu atunci când fertilizarea cu azot trebuie limitată. De exemplu, la începutul sezonului de creștere, când sunt necesare fosforul și potasiul în cantități ridicate pentru dezvoltarea sistemului radicular. Fertilizarea cu MKP în etapele productive ale culturilor de fructe bogate în zahăr ajută la creșterea conținutului de zahăr și la îmbunătățirea calității acestora.
MKP poate fi aplicat în combinație cu celelalte îngrășăminte pentru a satisface nevoile nutriționale ale culturilor pe tot parcursul ciclului de creștere. Puritatea ridicată și solubilitatea în apă fac din MKP un îngrășământ ideal pentru irigarea prin picurare și pentru aplicații foliare.

- Complet solubil în apă
-Conține 100% substanțe nutritive pentru plante
-Fără cloruri, sodiu și alte elemente dăunătoare pentru plante
-Sigur pentru plante și oameni: are un pH moderat- scăzut și un conținut mic de sare
-Potrivit pentru fertirigare, aplicare foliară și pentru realizarea rețetelor hidroponice.


Nitrat de magneziu

Azotat de magneziu
Azotatul de magneziu furnizează plantelor magneziu ușor disponibil care este necesar creșterii lor sănătoase.Nitratul din compoziție facilitează absorbția de magneziu de către plantă, îmbunătățind astfel eficiența acestuia. Magneziul este un nutrient vital pentru o creștere sănătoasă. Este o componentă cheie a moleculei de clorofilă, deci importantă pentru fotosinteză și formarea carbohidraților. Magneziul este implicat în reacțiile enzimatice și ajută la generarea de energie. Deficitul de magneziu întârzie dezvoltarea plantelor, ducând la scăderea randamentelor și la o calitate slabă.

Sulfat de magneziu


Sulfat de magneziu este nucleul central al moleculei de clorofilă din țesutul plantelor. Astfel, dacă deficitul de magneziu este major, lipsa de clorofilă duce la o creștere slabă și la o îngălbenire a plantelor.Magneziul ajută de asemenea la activarea sistemelor enzimatice specifice. Enzimele sunt substanțe complexe care construiesc, modifică compușii ca activitate normală a metabolismului unei plante.Necesitățile de sulf sunt egale cu cele pentru fosfor, deși sulful nu este considerat unul dintre principalele substanțe nutritive din plante. Observarea frunzelor plantelor oferă informațiile necesare pentru a diagnostica lipsa nutrienților. Cu toate acestea, deoarece carențele de magneziu și sulf sunt foarte asemănătoare cu simptomele legate de alte substanțe nutritive, este necesară o minimă experiență pentru a face distincția între simptomele diferitelor carențe. nutritive.


Nitrat de calciu

Azotat de calciu este necesar în toate situațiile agronomice în care este nevoie de o sursă ușor de solubilă de calciu. Azotul se mișcă liber în solul cu umiditate bună și poate fi preluat imediat de rădăcinile plantelor. Spre deosebire de multe alte îngrășăminte cu conținut de N,azotatul de calciu ,prin aplicarea lui, nu acidifiază solurile deoarece nu există aciditatea care să producă nitrificarea amoniului.Fertilizarea cu nitrat de calciu este de asemenea, utilizată pentru a asigura suplimentarea calciului în nutriția plantelor. Unele soluri pot conține cantități considerabile de Ca, dar pot să nu fie suficient de solubile pentru a răspunde cerințelor plantelor. Din moment ce Ca nu este mobil în plante, este important să-l aplicăm în toate perioadele de creștere a plantelor.

Soluțiile de nitrat de calciu sunt adăugate frecvent în apa de irigare pentru a depăși astfel de carențe care pot afecta randamentul și / sau de calitatea fructelor. Cercetările au arătat că o plantă sănătoasă ,cu conținut de Ca adecvat, atenuează stresul biotic și abiotic, cum ar fi boala fungică și stresul datorat secetei,
căldurii sau frigului.

MICROELEMENTE

Chelat de fier 7%-EDDHAMolibdenSulfat de zinc


Bor


Sulfat de mangan


Fierul este unul dintre elementele esențiale necesar pentru fixarea azotului biologic.

Fierul în forma disponibilă pentru plantă, este esențial pentru sinteza proteinelor.

Este un instrument indispensabil pentru transportul oxigenului necesar la producția de clorofilă.

Fierul este un constituent al citocromilor, este implicat in dehidrogenaze legate de procesele respiratorii.Este de asemenea, implicat în reducerea de nitrați și sulfați prin peroxidază și adolase.Crește grosimea frunzei, care, la rândul ei, îmbunătățește fluxul de nutrienți, crescand în cele din urmă randamentul de producție.

Contribuie la o culoare întunecată a frunzei, ceea ce îi dă o capacitate mai mare de a absorbi energia solară.
Molibdenul este unul dintre micronutrienții esențiali. Ca și manganul, printre altele, este necesar în cantități mici pentru dezvoltarea normală a plantelor. Totuși, el joacă un rol esențial în reglarea diferitelor funcții ale plantelor. Intervalul normal pentru majoritatea țesuturilor vegetale este între 0,3-1,5 ppm și în mediul de creștere între 0,01-0,20 ppm. Deficitul de molibden sau toxicitatea nu este foarte frecventă, dar deficiența acestuia este văzută mai frecvent la flori.

Molibdenul este o componentă esențială a două enzime care transformă azotatul în nitrit (o formă toxică a azotului) și apoi în amoniac înainte de a fi utilizat pentru a sintetiza aminoacizii din cadrul plantei. De asemenea, este nevoie de bacterii simbiotice pentru fixarea azotului în legume . Plantele utilizează de asemenea molibdenul pentru a transforma fosforul anorganic în forme organice necesre plantelor.
Zincul, unul dintre micronutrienții esențiali și un constituent important al mai multor enzime și proteine, este necesar pentru plante în cantități mici. Cu toate acestea, este esențial în dezvoltarea plantelor , deoarece acesta joacă un rol semnificativ într-o gamă largă de procese.

Zincul activează enzimele care sunt responsabile pentru sinteza anumitor proteine. Se folosește în formarea clorofilei și a unor carbohidrați, transformarea amidonului în zaharuri iar prezența sa în țesutul vegetal ajută planta să reziste la temperaturi scăzute. ZinZcul este esențial în formarea auxinelor, care ajută la reglarea creșterii și la alungirea tulpinilor.


Crește disponibilitatea azotului și este implicat în sinteza componentelor peretelui celular.

El are un rol major în viața florii,de viabilitate elongație și germinare, prin urmare, în structurarea de semințe bune și dezvoltarea normală a fructelor.Borul influențează mitoza celulară, joacă un rol-cheie în creșterea și alungirea rădăcinilor primare și laterale.

Condiții asociate cu deficiențe de bor:

Soluri calcaroase sau soluri cu pH ridicat ,nisipoase ușoare.

Utilizarea excesivă a potasiului și azotului, condiții de secetă, soluri sărace în materie organică (humusul este depozitul de bor).Necesarul de bor poate fi afectat în mod negativ de un nivel scăzut de fosfor.

Manganul este unul dintre cele nouă elemente nutritive esențiale de care plantele au nevoie pentru creștere. Multe procese depind de acest nutrient, incluzând formarea cloroplastelor, fotosinteza, metabolizarea azotului și sinteza unor enzime. Acest rol al manganului în plante este extrem de important. Deficiența, care este obișnuită în soluri care au pH neutru sau o cantitate ridicată, substanțială de materie organică, poate provoca probleme grave la plante.